Biografie

Gitarist Edwin Steenstra en zangeres Mirjam Joachimsthal hadden al heel wat muzikale jaartjes achter de rug voordat ze besloten om samen een band te beginnen. Ze hadden beide al te lang eigen materiaal op de plank liggen. In april 2002 vonden ze een ritmesectie via het wereldwijde web. De kennismaking met bassist Robert Koop en drummer Arno Foppen in de catacombe van C.C de Jacobiberg viel in goede aarde.
Wekelijks dook het viertal de oefenruimte in om een eigen repertoire op te bouwen. Na de eerste optredens, in het voorjaar van 2003, bleek het “breed georienteerde gitaarrock” te zijn met hier en daar een rustige popsong. Niet gehinderd door enig etiket werkte de band rustig door aan nieuwe nummers die meer en meer door de gehele band werden geschreven.
In mei 2003 werd besloten een demo op te nemen in de studio op de Jacobiberg. Op deze demo zijn een viertal nummers te beluisteren. Deze geven de breedheid van de band goed weer. De eenheid schuilt vooral in de dynamiek van de songs. Iets wat de band vanaf het eerste moment al in zich had. De demo-presentatie heeft eind oktober 2003 plaatsgevonden in Cultuurhuis Bosch te Arnhem.